رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
تولید محصول ارگانیک و هیدروپونیک درگلخانه های استان یزد
سه شنبه 27 خرداد 1399 - 12:38:42
خبرنگار : فرخنده تاج آبادی
تاج پرس/یزد
محمدرضا خلف باغی از کاهش زمان صدور مجوزها با هدف کاهش فرآیندهای اداری و شفاف شدن روند صدور پروانه‌ها و مجوزها و تسهیل در صدور آنها خبر داد و افزود: در راستای حذف استعلامات و رفع موانع ، زمان صدور پروانه کشاورزی به طور متوسط به 15 روز کاهش یافته است.
وی در این بازدید با اشاره به پتانسیل‌های استان در زمینه کشاورزی گفت:این نهاد هم اکنون در بخش‌های دام و طیور ، شیلات ، گیاه پزشکی ، گلخانه و قارچ خوراکی پروانه صادر می کند ضمن آنکه یک سری فرصت‌ها و امتیازهایی را برای بهره بردار در نظر می گیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با اشاره به سه هزار و 700 دانش آموخته رشته کشاورزی در استان خاطر نشان کرد: واحدهای پرورش الاغ شیری ، بلدرچین ، بوقلمون در استان با همت دانش اموختگان این خطه راه اندازی شدند و این واحدها در کشور هم جایگاه خود را پیدا کردند.
خلف باغی با اشاره به تولید محصول ارگانیک و  هیدروپونیک در گلخانه های استان اظهار داشت: تولید محصول به این روش بازدهی محصول را چندین برابر و در مصرف آب هم صرفه جویی  می‌شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم تمام سطح تولیدی سبزی و صیفی‌جات در استان به سمت کشت‌های گلخانه‌ای  و روش هیدروپونیک سوق پیدا کنند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یزد بیان نمود: استان رتبه نخست تولید گوشت بلدرچین و کبک و پرورش اسب اصیل عرب ، رتبه دوم تولید محصول گلخانه‌ای، جایگاه سوم تولید پسته، مقام چهارم تولید زردآلو و قیسی ، مقام پنجم تولید انار ، رتبه هشتم تولید خرما ، دهم تولید تخم مرغ و چهاردهم تولید شیر را دارد.
درادامه روح الله محمودی افزود: سرمایه گذاری در این واحد به ازای هر یکهزار متر به غیر از زمین و آب را بین 400 تا 500 میلیون تومان بیان کرد و  افزود:  گل‌های رز تولید شده علاوه بر اینکه به استان‌های تهران، بندرعباس ، هرمزگان، بوشهر و ، آبادان و کرمان به کشورهای ترکمنستان ، گرجستان و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.
وی اظهار داشت: البته شیوع کرونا در کشور و به تبع آن در استان بر صادرات محصولات کشاورزی و گل رز تاثیر گذاشته است.
محمودی میزان اشتغال در این واحد گلخانه‌ای را 20 نفر بیان کرد و افزود: در 6 ماهه آینده این تعداد  به 30 نفر می رسد.
 وی که همچنین مسوول گلخانه هیدروپونیک گوجه خوشه ای به روش هیدروپونیک در استان است  در ادامه خاطر نشان کرد: برای تولید این نوع گوجه از هیچ سمی استفاده نمی شود و محصول آن سالم است.
محمودی ماندگاری گوجه یاد شده در منزل را بین  20 روز تا یکماه اعلام و تصریح کرد: گوجه های تولیدی علاوه بر مصرف داخل به کشورهای روسیه صادر می شود.
وی گفت: برای سرمایه گذاری گوجه ای خوشه ای به غیر از زمین و آب آن بین 200 و تا 300 میلیون تومان نیاز است و میزان تولید آن  هشت تن در هکتار است.
این بازدیدبه همت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد به منظور آشنایی واطلاع رسانی سعی خبرنگاران به مردم ازتولید محصولات گلخانه ای به روش هیدروپونیک و ارگانیک صورت گرفت.

http://tajpress.ir/fa/News/4147/تولید-محصول-ارگانیک-و-هیدروپونیک-درگلخانه-های-استان-یزد
بستن   چاپ