ظرفیت‌ها و استعدادهای جونان درزمینهٔ هنرهای نمایشی با محوریت فرهنگ سازی
جمعه 30 دي 1401 - 19:00:20
خبرنگار : فرخنده تاج آبادی
تاج پرس/یزد
فرهاد مختاری درجمع خبرنگاران گفت: هدف از برگزاری این جشنواره توسعه، تعمیق، تکثیر و تداوم فرهنگ ایثار و مهربانی، ایثار و ازخودگذشتگی و ایثار و شهادت در میان آحاد جامعه، تحکیم ارتباطات اجتماعی به‌واسطه مبادلات فرهنگی با موضوع ایثار و شهادت و ایثار اجتماعی در سطح مساجد، محلات، روستاها،تجلیل ازشهدا و ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها است.
مختاری موضوعات این دوره از جشنواره را شامل ایثار و ایثارگری در طول تاریخ ایران، شهدا و جانبازان و آزادگان دفاع مقدس،  شهدای مدافع حرم و مدافع امنیت، ایثار و شهادت در فرهنگ عاشورایی و رضوی، ایثار روستاییان و عشایر کشور، ایثار کادر درمان و آتش‌نشان‌ها، ایثار در قرآن کریم سیره ائمه اطهار (علیهم‌السلام)، شهدای دانش‌آموز، ایثار اجتماعی، چهار هزار شهید استان دارالعباده یزد و خاطرات آزادگان، جانبازان و ایثارگران استان یزد ذکر کرد.

وی با اشاره به استقبال خوب ازهنرمندان تئاتر در این دوره و کیفیت و جذابیت بالای آثار این دوره، گفت: تعداد آثار دریافتی در این دوره 180 اثر بوده که 105 اثر مربوط به بخش نمایش صحنه‌ای و 75 اثر در بخش خیابانی بوده است که پس از بازبینی در نهایت 31 اثر به مرحله رقابت راه یافته که 18 اثر آن در بخش خیابانی است.

وی آثار حاضر در این دوره جشنواره را مربوط به استانهای آذربایجان شرقی، تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، گیلان، مازندران، کرمانشاه، لرستان، یزد، ایلام و خراسان رضوی و کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد و گفت: در مراسم اختتامیه امروز جشنواره 56 برگزیده در بخشهای مختلف تجلیل می‌شوند.
مدیر کل هنری بنیاد شهید، مردمی‌سازی را یکی از بخشهای مهم سند تحول ابلاغ شده دوره جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران ذکر کرد و گفت: در همین راستا نیز اداره کل امور هنری بنیاد شهید، واسپاری امور به هنرمندان را در اولویت‌های ماموریتها و سیاستهای جدید خود قرار داده است و علاوه بر این تلاش داریم که در کنار سایر متولیان عرصه‌های مختلف هنری در جهت تشکیل جبهه واحدی در راستای گفتمان سازی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدام کنیم.
مختاری از تلاش این حوزه برای سوق دادن جشنواره‌های هنری از برگزاری در تهران به مرکز شهرستانها، این سیاست را در راستای توانمندسازی استانها برای برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی با کسب تجربه و توسعه زیرساختهای این حوزه در نقاط مختلف کشور خواند.
یکی از کارهای مهم این دوره را سپردن کار معاونتهای هنری بنیادهای استانی با استفاده از از ظرفیتهای هنرمندان همان استانهاست.
 وی برگزاری برنامه نقالی دفاع مقدس در گلزار شهدای تمام مناطق کشور در هر پنجشنبه و جمعه با هدف معرفی سیره شهدای آن شهرها طی هفته‌ها و ماه‌های آینده خبر داد که  با توجه به اثرگذاری بیشتر تئاتر خیابانی در جامعه، اهتمام، تمرکز و سرمایه‌گذاری بیشتری بر این حوزه داریم.

مختاری بیان نمود : در حوزه تئاتر ترکیبی نیز برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای اجرا در عرصه بین‌المللی و در بین کشورهای جبهه مقاومت داریم تا هم در زمینه گفتمان سازی و هم در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت موفق‌تر از قبل عمل کنیم.

حجت الاسلام عباس زارع مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد نیز در این نشست با اشاره به برگزاری هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در اردکان، گفت: هر چند بنیاد شهید برگزارکننده این برنامه بود ولی خوشبختانه همکاری و مشارکت خوبی را از سوی سایر ادارات و نهادهای استان شاهد بودیم.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و از خود گذشتگی برای انقلاب، ارزشهای انقلاب و در راه وطنمان ذکر و ابراز امیدواری کرد که هنرمندان بتوانند از ظرفیتهای خود در این راستا گام بردارند.




http://tajpress.ir/fa/News/21999/ظرفیت‌ها-و-استعدادهای-جونان-درزمینهٔ-هنرهای-نمایشی-با-محوریت-فرهنگ-سازی
بستن   چاپ