رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان :
خواست و مشارکت مردم در اجرای پروژه، مهمترین عامل توسعه پایداری روستا می باشد
يکشنبه 29 آبان 1401 - 18:05:04
خبرنگار : فرخنده تاج آبادی
تاج پرس/یزد
محمدرضا خلف باغی، رئیس و شهاب الدین شریعتمداری، معاون اجرایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد به همراه مسئولین و کارشناسان استانی و شهرستانی طرح ترسیب کربن شهرستان های خاتم و مروست از پروژه های اجرایی این طرح در منطقه بازدید بعمل آوردند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان در این بازدید، ضمن ابراز خرسندی از اجرای پروژه های مشارکتی و مردم نهاد، پروژه ترسیب کربن را نمونه بارزی از تلفیق احیای منابع طبیعی با موضوع توسعه پایدار انسانی و روستایی دانست. 
محمدرضا خلف باغی افزود: اجرای پروژه با نظر و خواست مردم و مشارکت آنها در اجرا و حفظ و حراست از دستاوردها، عامل مهمی در موفقیت و پیشرفت است که منجر به ماندگاری روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهر می شود.
وی مهمترین مشکل روستائیان را اشتغال و کم آبی عنوان کرد و بر تلاش برای تغییر نگرش مردم برای بهبود الگوی کشت تاکید کرد. 
در بازدید از پروژه سیل بند روستای کرخنگان، علی زارع، مسئول پروژه ترسیب کربن اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان عنوان کرد: این پروژه با هدف مهار سیلاب‌های فصلی، تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی و افزایش آبدهی منابع آب منطقه با 27000 متر مکعب عملیات خاکبرداری و خاکریزی احداث شده است که موجب کنترل سیلاب و هدایت آن به خارج از محدوده  اراضی کشاورزی و منازل مسکونی روستا می گردد.
در ادامه با حضور برخی از اعضای صندوق توسعه روستایی از مزارع آنغوزه، انجیر، گل محمدی، رزماری و زعفران منطقه بازدید به عمل آمد و مقرر شد با مشارکت مردم منطقه در سال جاری و سال های آتی، در قالب این طرح، بخش های گسترده ای از اراضی رها شده این دو شهرستان زیر کشت دیم این محصولات برده شود که ظرفیت قابل توجهی را برای اشتغال پایدار مردم محلی فراهم خواهد نمود. 
لازم به ذکر است: طرح ترسیب کربن از سال 1396 در سطح 8 روستای شهرستان های خاتم و مروست آغاز شده و مهمترین دستاوردهای آن کاهش سطح اراضی کشاورزی رها شده و کاهش برداشت آب از سفره های آب زیرزمینی با توسعه کشت گیاهان دارویی، بهبود معیشت های پایدار (راه اندازی 240 شغل ثابت در رسته های مختلف و بیش از 300 نفر شغل فصلی)،  تغذیه سفره های آب زیرزمینی منطقه و تقویت قنات و کاهش خسارات سیلاب با ایجاد بند خاکی و سیلبند، ‌تشکیل تعاونی های توسعه، تقویت انسجام درون و برون سازمانی بوده است
روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

http://tajpress.ir/fa/News/21342/خواست-و-مشارکت-مردم-در-اجرای-پروژه،-مهمترین-عامل-توسعه-پایداری-روستا-می-باشد
بستن   چاپ